Test Bank For America’s Courts and the Criminal Justice System 10th Edition by David W. Neubauer
Chapter 3 FEDERAL COURTS TEST BANK
MULTIPLE CHOICE
1.The United States has a dual court system. This means that there are
| a. | county courts and district courts. | c. | criminal courts and civil courts. | 
| b. | trial courts and appellate courts. | d. | state courts and federal courts. | 
ANS: D REF: 59 OBJ: 1
2.Which of the following is true of appellate courts?
| a. | The function of an appellate court is to carefully review the facts that were presented at a defendant’s criminal trial. | 
| b. | Appellate court decisions are always made by a group of judges; decisions are never made by a single judge. | 
| c. | Appellate courts, like trial courts, may hear testimony from witnesses, conduct trials, or use juries. | 
| d. | All of the above are true. | 
ANS: B REF: 63 OBJ: 2
3.Original and appellate jurisdiction fall under what classification of jurisdiction?
| a. | geographical jurisdiction | c. | hierarchical jurisdiction | 
| b. | subject matter jurisdiction | d. | general jurisdiction | 
ANS: C REF: 62 OBJ: 2
4.What federal court has original jurisdiction over disputes between states?
| a. | Non-Article III Court | c. | Court of Appeals | 
| b. | District Court | d. | Supreme Court | 
ANS: D REF: 62 OBJ: 1
5.An example of a court with subject matter jurisdiction is
| a. | traffic court. | c. | small claims court. | 
| b. | juvenile court. | d. | all of the above. | 
ANS: D REF: 61 OBJ: 1
6.During the late 1700s advocates of states’ rights were known as
| a. | Anti-Federalists. | c. | Statesmen. | 
| b. | Federalists. | d. | Nationalists. | 
ANS: A REF: 65 OBJ: 3
7.Which Article of the U.S. Constitution provides the basis for the federal judiciary?
| a. | Article I | c. | Article III | 
| b. | Article II | d. | Article IV | 
ANS: C REF: 65 OBJ: 3
8.Which of the following is not true of federal district judges?
| a. | They are nominated by the president. | 
| b. | They must be confirmed by the U.S. Senate. | 
| c. | They must reside in their district. | 
| d. | There is only one judge per district. | 
ANS: D REF: 65 OBJ: 3
9.There are _____________ District Courts in the federal system.
| a. | 50 | c. | 94 | 
| b. | 64 | d. | 114 | 
ANS: C REF: 69 OBJ: 3
10.In 1968 Congress created U.S. magistrate judges to replace the position of
| a. | U.S. commissioners. | c. | bankruptcy judges. | 
| b. | U.S. attorneys. | d. | the U.S. Sentencing Commission. | 
ANS: A REF: 66 OBJ: 3 and 4
 
				







 
													
Reviews
There are no reviews yet.