Test Bank for Physics for Scientists and Engineers 9th Edition by Serway
Chapter 2—Motion in One Dimension
MULTIPLE CHOICE
1.The position of a particle moving along the x axis is given by x = (21 22t − 6.0t2)m, where t is in s. What is the average velocity during the time interval t = 1.0 s to t = 3.0 s?
| a. | −6.0 m/s | 
| b. | −4.0 m/s | 
| c. | −2.0 m/s | 
| d. | −8.0 m/s | 
| e. | 8.0 m/s | 
ANS: C PTS: 2 DIF: Average
2.A bullet is fired through a board, 14.0 cm thick, with its line of motion perpendicular to the face of the board. If it enters with a speed of 450 m/s and emerges with a speed of 220 m/s, what is the bullet’s acceleration as it passes through the board?
| a. | −500 km/s2 | 
| b. | −550 km/s2 | 
| c. | −360 km/s2 | 
| d. | −520 km/s2 | 
| e. | −275 km/s2 | 
ANS: B PTS: 3 DIF: Challenging
3.The position of a particle moving along the x axis is given by x = 6.0t2 − 1.0t3, where x is in meters and t in seconds. What is the position of the particle when it achieves its maximum speed in the positive x direction?
| a. | 24 m | 
| b. | 12 m | 
| c. | 32 m | 
| d. | 16 m | 
| e. | 2.0 m | 
ANS: D PTS: 3 DIF: Challenging
4.The velocity of a particle moving along the x axis is given for t > 0 by vx = (32.0t − 2.00t3) m/s, where t is in s. What is the acceleration of the particle when (after t = 0) it achieves its maximum displacement in the positive x direction?
| a. | −64.0 m/s2 | 
| b. | zero | 
| c. | 128 m/s2 | 
| d. | 32.0 m/s2 | 
| e. | −32.0 m/s2 | 
ANS: A PTS: 3 DIF: Challenging
5.The position of a particle as it moves along the x axis is given for t > 0 by x = (t3 − 3t2 6t) m, where t is in s. Where is the particle when it achieves its minimum speed (after t = 0)?
| a. | 3 m | 
| b. | 4 m | 
| c. | 8 m | 
| d. | 2 m | 
| e. | 7 m | 
ANS: B PTS: 2 DIF: Average
6.The position of a particle as it moves along the x axis is given by x = 15e−2t m, where t is in s. What is the acceleration of the particle at t = 1.0 s?
| a. | 22 m/s | 
| b. | 60 m/s | 
| c. | 8.1 m/s | 
| d. | 15 m/s | 
| e. | 35 m/s | 
ANS: C PTS: 2 DIF: Average
7.Vx is the velocity of a particle moving along the x axis as shown. If x = 2.0 m at t = 1.0 s, what is the position of the particle at t = 6.0 s?
| a. | −2.0 m | 
| b. | 2.0 m | 
| c. | 1.0 m | 
| d. | −1.0 m | 
| e. | 6.0 m | 
ANS: D PTS: 2 DIF: Average
8.A particle moving along the x axis has a position given by x = (24t – 2.0t3) m, where t is measured in s. What is the magnitude of the acceleration of the particle at the instant when its velocity is zero?
| a. | 24 m/s2 | 
| b. | zero | 
| c. | 12 m/s2 | 
| d. | 48 m/s2 | 
| e. | 36 m/s2 | 
ANS: A PTS: 2 DIF: Average
9.At t = 0, a particle is located at x = 25 m and has a velocity of 15 m/s in the positive x direction. The acceleration of the particle varies with time as shown in the diagram. What is the velocity of the particle at t = 5.0 s?
| a. | 15 m/s | 
| b. | −15 m/s | 
| c. | 30 m/s | 
| d. | 0 | 
| e. | −1.2 m/s | 
ANS: C PTS: 2 DIF: Average
10.At t = 0, a particle is located at x = 25 m and has a velocity of 15 m/s in the positive x direction. The acceleration of the particle varies with time as shown in the diagram. What is the position of the particle at t = 5.0 s?
| a. | 175 m | 
| b. | 125 m | 
| c. | 138 m | 
| d. | 154 m | 
| e. | 165 m | 
ANS: D PTS: 3 DIF: Challenging
 
				







 
													
Reviews
There are no reviews yet.