Test Bank For The Language of Medicine 11th Edition By Chabner
MULTIPLE CHOICE
1. Amniocentesis:
|
a. |
Incision of the abdomen |
|
b. |
Paracentesis |
|
c. |
Surgical puncture to remove fluid from the abdomen |
|
d. |
Puncture of the chest region |
|
e. |
Surgical puncture to remove fluid from the sac around the embryo |
ANS: E REF: p. 79 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
2. Inflammation of lymph tissue in the throat:
|
a. |
Bronchitis |
|
b. |
Laryngitis |
|
c. |
Pharyngeal |
|
d. |
Tonsilitis |
|
e. |
Tonsillitis |
ANS: E REF: p. 80 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
3. Falling, drooping, prolapse:
|
a. |
-pathy |
|
b. |
-ptosis |
|
c. |
-trophy |
|
d. |
-plasty |
|
e. |
-plasm |
ANS: B REF: p. 82 OBJ: Define and review suffixes.
4. Blood is held back from an area:
|
a. |
Thrombocyte |
|
b. |
Anemia |
|
c. |
Ischemia |
|
d. |
Hematoma |
|
e. |
Hemolysis |
ANS: C REF: p. 79 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
5. Death:
|
a. |
neur/o |
|
b. |
nephr/o |
|
c. |
neutr/o |
|
d. |
nucle/o |
|
e. |
necr/o |
ANS: E REF: p. 77 OBJ: Define and review suffixes.
6. Acromegaly:
|
a. |
Exocrine disorder of bone enlargement |
|
b. |
Enlargement of extremities after puberty due to pituitary gland problem |
|
c. |
Abnormal growth of bones before puberty |
|
d. |
Endocrine gland problem in young children |
|
e. |
Fear of extremities (heights) |
ANS: B REF: p. 76 | p. 1 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
7. Pain in the ear:
|
a. |
Pleurodynia |
|
b. |
Otitis |
|
c. |
Otalgia |
|
d. |
Osteitis |
|
e. |
Neuralgia |
ANS: C REF: pp. 77-78 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
8. Continuing over a long period of time:
|
a. |
Chronic |
|
b. |
Acute |
|
c. |
Chromic |
|
d. |
Relapse |
|
e. |
Remission |
ANS: A REF: p. 85 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
9. Small artery:
|
a. |
Capillary |
|
b. |
Arteriole |
|
c. |
Venule |
|
d. |
Lymph vessel |
|
e. |
Blood vessel leading from the heart |
ANS: B REF: p. 84 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
10. Instrument to visually examine:
|
a. |
-scope |
|
b. |
-scopy |
|
c. |
-opsy |
|
d. |
-stasis |
|
e. |
-tomy |
ANS: A REF: p. 83 OBJ: Define and review suffixes.
11. Hernia of the urinary bladder:
|
a. |
Rectocele |
|
b. |
Inguinal hernia |
|
c. |
Hiatal hernia |
|
d. |
Rectalgia |
|
e. |
Cystocele |
ANS: E REF: p. 86 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
12. Tumor of bone marrow (cancerous):
|
a. |
Myosarcoma |
|
b. |
Multiple myeloma |
|
c. |
Osteogenic sarcoma |
|
d. |
Adenocarcinoma |
|
e. |
Metastasis |
ANS: B REF: p. 81 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
13. X-ray record of the spinal cord:
|
a. |
Electroencephalogram |
|
b. |
Bone scan |
|
c. |
Myogram |
|
d. |
Myelogram |
|
e. |
Electromyogram |
ANS: D REF: p. 77 | p. 80 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
14. Berry-shaped (spheroidal) bacteria:
|
a. |
staphyl/o |
|
b. |
pneum/o |
|
c. |
-cele |
|
d. |
strept/o |
|
e. |
-cocci |
ANS: E REF: p. 77 OBJ: Define and review suffixes.
15. Neutrophil:
|
a. |
Lymphocyte |
|
b. |
Polymorphonuclear leukocyte |
|
c. |
Monocyte |
|
d. |
Mononuclear agranulocyte |
|
e. |
Platelet |
ANS: B REF: p. 88 OBJ: Identify functions of blood cells.








Reviews
There are no reviews yet.