What is Psychology 3rd Edition by By Ellen E. Pastorino – Test Bank
Chapter 1—What Is Psychology?
MULTIPLE CHOICE
1. Psychology is defined as the
| a. | scientific study of why people do what they do. | 
| b. | scientific study of behavior and mental processes. | 
| c. | study of the unconscious determinants of personality. | 
| d. | study of mental illness and its treatment. | 
ANS: B DIF: Easy REF: 3 OBJ: What Is Psychology?
MSC: TYPE: Factual
2. Considering the definition of psychology, which of the following individuals is most likely a psychologist?
| a. | Kinsley, who studies the behavioral characteristics of highly intelligent people | 
| b. | Jonas, who “reads” people’s palms and foretells their futures | 
| c. | Elina, who is investigating a new treatment for skin cancer | 
| d. | Mitchell, who dispenses advice to others based on his own personal experiences | 
ANS: A DIF: Easy REF: 3 OBJ: What Is Psychology?
MSC: TYPE: Applied
3. Psychologists study the behavior of
| a. | rats. | 
| b. | humans. | 
| c. | monkeys. | 
| d. | all of these choices. | 
ANS: D DIF: Easy REF: 3 OBJ: What Is Psychology?
MSC: TYPE: Factual
4. Psychologists study
| a. | humans who have mental health problems only. | 
| b. | animals only. | 
| c. | humans only. | 
| d. | humans and animals. | 
ANS: D DIF: Moderate REF: 3 OBJ: What Is Psychology?
MSC: TYPE: Factual
5. A common misconception that people have about psychology is that
| a. | it is a science. | 
| b. | more than half of all psychologists are involved in the counseling or treatment of clients. | 
| c. | most psychologists hold advanced degrees. | 
| d. | psychologists usually only study abnormal behavior. | 
ANS: D DIF: Moderate REF: 5 OBJ: What Is Psychology?
KEY: WWW MSC: TYPE: Factual
6. Psychology is
| a. | an extremely diverse field with new specialties appearing each year. | 
| b. | a fairly narrow field with a primary focus on mental illness. | 
| c. | so broad and diverse that it would be impossible to determine any special areas of emphasis. | 
| d. | limited primarily to studying animals and humans in laboratory settings. | 
ANS: A DIF: Easy REF: 5 OBJ: What Is Psychology?
MSC: TYPE: Factual
7. Which of the following statements is false?
| a. | Psychology is a pseudoscience. | 
| b. | Psychologists have developed many theories of behavior but are often unable to explain exactly why a person may do something. | 
| c. | Psychology includes many different specialty areas. | 
| d. | Psychology utilizes the scientific method. | 
ANS: A DIF: Easy REF: 5-6 OBJ: What Is Psychology?
MSC: TYPE: Factual
8. Maheen is a professional within the field of psychology. It is most likely that she
| a. | did not have to study scientific methodology. | 
| b. | has completed a considerable amount of research. | 
| c. | is primarily concerned with giving people advice. | 
| d. | does not have a doctoral degree. | 
ANS: B DIF: Moderate REF: 5-6 OBJ: What Is Psychology?
MSC: TYPE: Applied
9. Which of the following is not a myth that is commonly held about psychology?
| a. | Psychology is mostly about the diagnosis and treatment of mental disorders. | 
| b. | Psychology is merely common sense. | 
| c. | Psychological theories cannot be used to explain the particular behaviors of all people. | 
| d. | Psychology doesn’t conduct any true scientific studies. | 
ANS: C DIF: Difficult REF: 5-6 OBJ: What Is Psychology?
MSC: TYPE: Conceptual
10. Critical thinking about psychological information is important because it helps
| a. | in analyzing concepts and applying them to other situations. | 
| b. | to determine the difference between pseudoscience and science. | 
| c. | us be intelligent consumers of the vast amount of information to which we are exposed. | 
| d. | all of these choices | 
ANS: D DIF: Easy REF: 6 OBJ: What Is Psychology?
MSC: TYPE: Conceptual
 
				







 
													
Reviews
There are no reviews yet.