WORLD OF CHEMISTRY 3RD EDITION By STEVEN S. ZUMDAHL – Test Bank
CHAPTER 2: Matter
1.The state of matter for an object that has neither definite shape nor definite volume is
|
A. |
solid |
|
B. |
liquid |
|
C. |
gaseous |
|
D. |
mixed |
|
E. |
elemental |
ANS:CPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
2.The state of matter for an object that has a definite volume but not a definite shape is
|
A. |
elemental |
|
B. |
mixed |
|
C. |
liquid |
|
D. |
gaseous |
|
E. |
solid |
ANS:CPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
3.The state of matter for an object that has both definite volume and definite shape is
|
A. |
gaseous |
|
B. |
mixed |
|
C. |
solid |
|
D. |
elemental |
|
E. |
liquid |
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
4.Anything that has mass and volume is called __________.
ANS: matter
PTS: 1 TOP: Test: Chapter Test NOT: worldofchem_2013
Classify each of the following changes as (a) physical or (b) chemical
5.cooking an egg
|
A. |
physical |
B. |
chemical |
ANS:BPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
6.melting snow
|
A. |
physical |
B. |
chemical |
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
7.subliming dry ice (CO2)
|
A. |
physical |
B. |
chemical |
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
8.burning toast
|
A. |
physical |
B. |
chemical |
ANS:BPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
9.decomposing water
|
A. |
physical |
B. |
chemical |
ANS:BPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
10.evaporating alcohol
|
A. |
physical |
B. |
chemical |
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
11.sanding a table top
|
A. |
physical |
B. |
chemical |
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
12.grinding grain
|
A. |
physical |
B. |
chemical |
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
13.fermenting fruit juice
|
A. |
physical |
B. |
chemical |
ANS:BPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
14.dissolving sugar in water
|
A. |
physical |
B. |
chemical |
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
15.A __________ change involves a change in one or more physical properties, but no change in the fundamental components that make up the substance.
|
A. |
chemical |
|
B. |
mixed |
|
C. |
potential |
|
D. |
physical |
|
E. |
kinetic |
ANS:DPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013





Reviews
There are no reviews yet.