Essentials of Anatomy & Physiology 6th Edition By Scanlon Sanders -Test Bank
Chapter 1 (MC): Organization and General Plan of the Body
MULTIPLE CHOICE
1. An organ shaped like a hollow tube probably ___ something.
| a. | divides | c. | protects or supports | 
| b. | transports | d. | covers | 
ANS: B PTS: 1 REF: Rev Ques 1
2. An organ that is hard and strong probably ___ something.
| a. | moves | c. | protects or supports | 
| b. | transports | d. | covers | 
ANS: C PTS: 1 REF: Rev Ques 1
3. An organ that is a flat sheet probably ___ something.
| a. | moves | c. | protects or supports | 
| b. | transports | d. | covers | 
ANS: D PTS: 1 REF: Rev Ques 1
4. An organ that is able to contract probably ___ something.
| a. | moves | c. | protects or supports | 
| b. | divides | d. | covers | 
ANS: A PTS: 1 REF: Rev Ques 1
5. An organ that is shaped like a sac or sphere with a tube leading out probably ___ something.
| a. | covers | c. | divides | 
| b. | secretes | d. | supports | 
ANS: B PTS: 1 REF: Rev Ques 1
6. In anatomic position, the hands are ___ and the feet are ___.
| a. | palms forward/parallel | c. | palms forward/at a right angle | 
| b. | palms backward/at a right angle | d. | palms backward/parallel | 
ANS: A PTS: 1 REF: Rev Ques 2
7. The deltoid area is ___ to the gluteal area.
| a. | superior | c. | external | 
| b. | inferior | d. | internal | 
ANS: A PTS: 1 REF: Rev Ques 2
8. The umbilical area is ___ to the lumbar area.
| a. | dorsal | c. | proximal | 
| b. | posterior | d. | ventral | 
ANS: D PTS: 1 REF: Rev Ques 2
9. The plantar area is ___ to the femoral area.
| a. | superior | c. | proximal | 
| b. | distal | d. | central | 
ANS: B PTS: 1 REF: Rev Ques 2
10. The inguinal area is ___ to the perineum.
| a. | lateral | c. | central | 
| b. | medial | d. | inferior | 
ANS: A PTS: 1 REF: Rev Ques 2
 
				







 
													
Reviews
There are no reviews yet.