Test Bank For The Language of Medicine 11th Edition By Chabner
MULTIPLE CHOICE
1. Amniocentesis:
| a. | Incision of the abdomen | 
| b. | Paracentesis | 
| c. | Surgical puncture to remove fluid from the abdomen | 
| d. | Puncture of the chest region | 
| e. | Surgical puncture to remove fluid from the sac around the embryo | 
ANS: E REF: p. 79 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
2. Inflammation of lymph tissue in the throat:
| a. | Bronchitis | 
| b. | Laryngitis | 
| c. | Pharyngeal | 
| d. | Tonsilitis | 
| e. | Tonsillitis | 
ANS: E REF: p. 80 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
3. Falling, drooping, prolapse:
| a. | -pathy | 
| b. | -ptosis | 
| c. | -trophy | 
| d. | -plasty | 
| e. | -plasm | 
ANS: B REF: p. 82 OBJ: Define and review suffixes.
4. Blood is held back from an area:
| a. | Thrombocyte | 
| b. | Anemia | 
| c. | Ischemia | 
| d. | Hematoma | 
| e. | Hemolysis | 
ANS: C REF: p. 79 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
5. Death:
| a. | neur/o | 
| b. | nephr/o | 
| c. | neutr/o | 
| d. | nucle/o | 
| e. | necr/o | 
ANS: E REF: p. 77 OBJ: Define and review suffixes.
6. Acromegaly:
| a. | Exocrine disorder of bone enlargement | 
| b. | Enlargement of extremities after puberty due to pituitary gland problem | 
| c. | Abnormal growth of bones before puberty | 
| d. | Endocrine gland problem in young children | 
| e. | Fear of extremities (heights) | 
ANS: B REF: p. 76 | p. 1 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
7. Pain in the ear:
| a. | Pleurodynia | 
| b. | Otitis | 
| c. | Otalgia | 
| d. | Osteitis | 
| e. | Neuralgia | 
ANS: C REF: pp. 77-78 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
8. Continuing over a long period of time:
| a. | Chronic | 
| b. | Acute | 
| c. | Chromic | 
| d. | Relapse | 
| e. | Remission | 
ANS: A REF: p. 85 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
9. Small artery:
| a. | Capillary | 
| b. | Arteriole | 
| c. | Venule | 
| d. | Lymph vessel | 
| e. | Blood vessel leading from the heart | 
ANS: B REF: p. 84 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
10. Instrument to visually examine:
| a. | -scope | 
| b. | -scopy | 
| c. | -opsy | 
| d. | -stasis | 
| e. | -tomy | 
ANS: A REF: p. 83 OBJ: Define and review suffixes.
11. Hernia of the urinary bladder:
| a. | Rectocele | 
| b. | Inguinal hernia | 
| c. | Hiatal hernia | 
| d. | Rectalgia | 
| e. | Cystocele | 
ANS: E REF: p. 86 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
12. Tumor of bone marrow (cancerous):
| a. | Myosarcoma | 
| b. | Multiple myeloma | 
| c. | Osteogenic sarcoma | 
| d. | Adenocarcinoma | 
| e. | Metastasis | 
ANS: B REF: p. 81 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
13. X-ray record of the spinal cord:
| a. | Electroencephalogram | 
| b. | Bone scan | 
| c. | Myogram | 
| d. | Myelogram | 
| e. | Electromyogram | 
ANS: D REF: p. 77 | p. 80 OBJ: Use suffixes to build and define terms.
14. Berry-shaped (spheroidal) bacteria:
| a. | staphyl/o | 
| b. | pneum/o | 
| c. | -cele | 
| d. | strept/o | 
| e. | -cocci | 
ANS: E REF: p. 77 OBJ: Define and review suffixes.
15. Neutrophil:
| a. | Lymphocyte | 
| b. | Polymorphonuclear leukocyte | 
| c. | Monocyte | 
| d. | Mononuclear agranulocyte | 
| e. | Platelet | 
ANS: B REF: p. 88 OBJ: Identify functions of blood cells.
 
				







 
													
Reviews
There are no reviews yet.