WORLD OF CHEMISTRY 3RD EDITION By STEVEN S. ZUMDAHL – Test Bank
CHAPTER 2: Matter
1.The state of matter for an object that has neither definite shape nor definite volume is
| A. | solid | 
| B. | liquid | 
| C. | gaseous | 
| D. | mixed | 
| E. | elemental | 
ANS:CPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
2.The state of matter for an object that has a definite volume but not a definite shape is
| A. | elemental | 
| B. | mixed | 
| C. | liquid | 
| D. | gaseous | 
| E. | solid | 
ANS:CPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
3.The state of matter for an object that has both definite volume and definite shape is
| A. | gaseous | 
| B. | mixed | 
| C. | solid | 
| D. | elemental | 
| E. | liquid | 
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
4.Anything that has mass and volume is called __________.
ANS: matter
PTS: 1 TOP: Test: Chapter Test NOT: worldofchem_2013
Classify each of the following changes as (a) physical or (b) chemical
5.cooking an egg
| A. | physical | B. | chemical | 
ANS:BPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
6.melting snow
| A. | physical | B. | chemical | 
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
7.subliming dry ice (CO2)
| A. | physical | B. | chemical | 
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
8.burning toast
| A. | physical | B. | chemical | 
ANS:BPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
9.decomposing water
| A. | physical | B. | chemical | 
ANS:BPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
10.evaporating alcohol
| A. | physical | B. | chemical | 
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
11.sanding a table top
| A. | physical | B. | chemical | 
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
12.grinding grain
| A. | physical | B. | chemical | 
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
13.fermenting fruit juice
| A. | physical | B. | chemical | 
ANS:BPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
14.dissolving sugar in water
| A. | physical | B. | chemical | 
ANS:APTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
15.A __________ change involves a change in one or more physical properties, but no change in the fundamental components that make up the substance.
| A. | chemical | 
| B. | mixed | 
| C. | potential | 
| D. | physical | 
| E. | kinetic | 
ANS:DPTS:1TOP:Test: Chapter Test
NOT:worldofchem_2013
 
				




 
													
Reviews
There are no reviews yet.